Pohjoismaalaiset tanssikoulut
Uncategorized

Pohjoismaalaiset tanssikoulut

Pohjoismaat tunnetaan maailmalla monesta asiasta, kuten Ikeasta, Nokiasta ja mistä milloinkin. Lisäksi pohjoismaita yhdistää Lappi, tuo lumoava ja upea alue, joka houkuttelee turisteja kaikkialta maailmasta. Monille voi tulla kuitenkin yllätyksenä, että on monia kulttuurillisia osa-alueita, jotka keräävät huomiota pohjoismaiden ulkopuolella.

Kulttuuri yhdistää ihmisiä ja tanssi on ollut osa yhteiskuntaamme todella pitkään. Tanssin avulla rentoudutaan, pidetään hauskaa ja otetaan jopa kantaa. Tanssia käytetään vahvasti erilaisten mielipiteiden esille tuomiseen ja samaan aikaan se on viihdettä.

Tanssi onkin lajina todella monipuolinen ja tanssilajeja itsessään on todella hurja määrä. Voidaankin sanoa melko korkealla todennäköisyydellä, että varmasti jokaiselle ihmisille löytyisi oma tanssilaji. Se, joka sanoo, ettei tanssi, ei vain ole löytänyt vielä sitä omaa juttua.

Pohjoismaalainen tanssi ja näin ollen pohjoismaalaiset tanssikoulut ovat keränneet ansaittua huomiota. Pohjoismaalaisia tanssijoita kutsutaan esiintymään ja kouluttamaan eri puolille maapalloa. Suomessakin on edustettuna todella paljon erilaisia tanssilajeja.

Pohjoismaissa nousee aina välillä esille tiettyjä lajeja, joista tulee suositumpia, kuin toisista, mutta hienoa on nähdä, että jokainen tanssilaji kerää aina uusia kiinnostuneita ja uusia harrastajia. Ei voidakaan sanoa, että jokin tanssilaji olisi sitten kuitenkaan loppujen lopuksi suositumpi kuin toinen.

Pohjoismaalaiset tanssikoulut

Klassiset lajit eivät ole katoamassa

Hienoa on nähdä, että klassiset ja tunnetut tanssilajit eivät ole myöskään katoamassa mihinkään. Esimerkiksi baletti on edelleenkin pohjoismaissa todella suosittua ja sitä harrastetaan paljon. Pohjoismaalaista balettia pidetään hyvässä arvossa, vaikka se ei heti välttämättä tunnukaan meidän lajiltamme.

Pohjoismaalaisissa tanssikouluissa näkee runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, mutta klassisimmat vaihtoehdot pysyvät aina vuodesta toiseen. Showtanssi on esimerkiksi sellainen tanssilaji, joka kerää aina uudet innokkaat jokaisen lukukauden alussa. Tanssimisessa yksi hieno asia onkin se, että voi siirtyä lajista toiseen melko helposti.

Oppimalla yhtä tanssityyliä saat tanssin perusteet, joita voi käyttää hyödyksi muissakin lajeissa. Tanssi kannattaakin aloittaa usein jostain klassisesta, jotta pääsee käymään hyvin tanssin perusasiat läpi, kuten tahdin ja rytmin. Tietysti rytmit voivat vaihdella, mutta klassisen tanssilajin avulla pääsee hyvin alkuun. Omaa osaamistaan voi kehittää aina muidenkin lajien parissa.

Pohjoismaalaiset tanssikoulut menestyvät varmasti monesta muustakin syystä, kuin siitä, että harrastajat löytäisivät sopivat tanssityylinsä. Monille on tärkeää, että tanssikoulun ympäristö on viihtyisä ja opettajat ovat korkeatasoisia. Voidaankin sanoa, että pohjoismaalaisissa tanssikouluissa noudatetaan tarkasti sääntöjä ja varmistetaan, että tanssiopettajat todellakin tietävät asiansa.

Tanssiminen ei kuitenkaan ole sääntöpeliä ja juuri siksi on hienoa nähdä, kuinka tanssikouluissa on intohimoisia opettajia, jotka rakastavat työtään. Tämä into hehkuu ja tarttuu oppilaisiin, joka luo mahtavaa tunnelmaa tanssitunteihin. Parasta on löytää se oma, miksei kokonaan uusi, kaveriporukka juuri tanssin kautta. Tanssin avulla voi ilmaista itseään hienolla tavalla.

Pohjoismaalaiset tanssikoulut ovat saaneet maailmalla arvostusta osittain oman tunnelmansa ja ammattitaitonsa vuoksi. Tanssia harrastetaan usein pitkään, monia vuosia ja se on harrastus, jonka voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Pohjoismaissa onneksi ikä ei tosiaan ole haaste, vaan voi helpostikin löytää sellaisia tanssiryhmiä, johon voi vanhemmallakin iällä osallistua.

Tanssia kannattaakin harkita lajina, jos etsii itselleen uutta harrastusta ja Suomessa olemme onnekkaita, että pohjoismaiset tanssikoulut ovat korkeatasoisia ja vaihtoehtoja löytyy. Ei tarvitse asua pääkaupunkiseudulla, vaan tanssikouluja löytyy ympäri maata.

Kulttuuri yhdistää kansoja ja kulttuuri yhdistää ihmisiä. Mikä sen parempi tapa tutustua uusiin ihmisiin aikuisiälläkin ja päästä liikkumaan, sekä pitää hauskaa. Tanssimista varten ei tarvitse olla sosiaalinen tai erityisen räiskyvä persoona, vaan jokaiselle varmasti löytyy se oma tanssilaji, joka sopii omille luonteenpiirteille tai auttaa rohkaistumaan!