Uncategorized

Tango

Tango on suosittu yhteistyökumppani tanssia ja sosiaalista tanssia, joka on syntynyt 1880-luvulla Río de la Platan, Argentiinan ja Uruguayn välisen luonnonrajan varrella.

Se syntyi näiden maiden köyhdytetyillä satama-alueilla, joissa alkuperäiskansat sekoittuivat orja- ja eurooppalaisiin maahanmuuttajajoukoihin. Tango on saksalaisen valssin, tšekkiläisen polkan, puolalaisen Mazurkan ja boheemilaisen Schottische’n yhdistelmä Espanjan kuubalaisen Habaneran, Afrikan Candomben ja Argentiinan Milongan kanssa. Tangoa harjoitettiin usein satamien bordellit ja baarit, joissa yritysten omistajat käyttivät bändejä viihdyttämään heidän suojelijoitaan musiikilla. Tango levisi sitten muualle maailmaan. Monet tanssin vaihtelut ovat tällä hetkellä olemassa ympäri maailmaa.

Historia

UNESCO hyväksyi 31. elokuuta 2009 Argentiinan ja Uruguayn yhteisen ehdotuksen sisällyttää tango UNESCOn aineettomiin kulttuuriperintökohteisiin. Tango on tanssi, jolla on vaikutteita afrikkalaisesta, alkuperäisestä amerikkalaisesta ja eurooppalaisesta kulttuurista. Entisten orjakaupunkien candombe-seremonioiden tanssit auttoivat muokkaamaan nykyajan tangoa. Tanssi syntyi Buenos Airesin ja Montevideon alemman luokan alueilla. Musiikki on peräisin eri musiikkimuotojen fuusiosta Euroopasta. Sanan “tango” ja “tambo” joen Plate-altaan ympärillä käytettiin alun perin viittaamaan orjien musiikillisiin kokouksiin, joissa oli kirjallisia tietoja siirtomaavallan viranomaisista, jotka yrittivät kieltää tällaiset kokoontumiset jo vuonna 1789. Alunperin se oli vain yksi monista tansseista, mutta pian siitä tuli suosittu koko yhteiskunnassa, sillä teatterit ja katupatruunan elimet levittivät sen lähiöiltä työväenluokan slummeihin, jotka oli täynnä satoja tuhansia eurooppalaisia ​​maahanmuuttajia. Monilla Buenos Airesin kaupunkialueilla on erityinen tangohistoria, kuten esimerkiksi La Boca, San Telmo tai Boedo. Boedo Avenue Cátulo Castillossa Homero Manzi ja muut laulajat ja säveltäjät tapasivat japanilaisessa kahvilassa Boedo-ryhmän kanssa.

Tango (1912)

1900-luvun alkuvuosina Buenos Airesin tanssijat ja orkesterit matkustivat Eurooppaan, ja ensimmäinen eurooppalainen tango-villitys tapahtui Pariisissa, jota seurasi pian Lontoo, Berliini ja muut pääkaupungit. Vuoden 1913 lopulla se osui New Yorkiin Yhdysvalloissa ja Suomessa. Yhdysvalloissa, noin 1911, sanaa “tango” sovellettiin usein tansseihin 2: ssa tai 4 rytmi, kuten yksi vaihe. Termi oli muodikas ja ei osoittanut, että tango-vaiheita käytettäisiin tanssissa, vaikka ne olisivatkin. Tango-musiikkia soitettiin joskus, mutta melko nopeasti. Ajanjakson ohjaajat viittaavat joskus tähän “Pohjois-Amerikan tangoon” verrattuna niin sanottuun “Argentiinan Tangoon”. Tango oli kiistanalainen, koska se havaitsi seksuaalisia aistimuksiaan, ja tanssinopettajat, jotka olivat esittäneet tanssin Pariisiin, lopetettiin 1913 loppuun mennessä. Vuoteen 1914 mennessä kehitettiin pian aitoja tango-muotoiluja, joiden mukana oli joitakin muunnelmia, kuten Albert Newmanin “Minuet” tango.Argentiinassa vuonna 1929 alkanut suuri masennus ja rajoitukset, jotka otettiin käyttöön Hipólito Yrigoyenin hallituksen kaatamisen jälkeen vuonna 1930, aiheuttivat tangoa. Sen omaisuuksia muutettiin, koska tango tuli laajalti muodikkaaksi ja kansallinen ylpeys Juan Perónin hallituksen alaisuuteen. Mariano Moresin Taquito Militarilla oli monumentaalinen osa tangon nousussa ja merkittävä vaikutus Argentiinan kulttuuriin kokonaisuudessaan. Tämä laulu esiteltiin vuonna 1952 presidentti Juan D. Perónin hallituksen puheessa, joka synnytti voimakkaan poliittisen ja kulttuurisen kiistan eri kulttuurien ja “suosittujen” musiikkien käsitteiden sekä molempien välisten yhteyksien välillä. viljelminä”.

Etymologia

shangó

Sanan “tango” alkuperää koskevat kaksi pääasiallista teoriaa. Jotkut tutkijat tunnustavat afrikkalaisen kulttuurin tämän sanan luojana. Teoreettisesti sanotaan, että sana kehittyi joruban sanasta “shangó”, joka viittaa Nigerian Thunder Thunder’iin. Tämä teoria viittaa siihen, että sana “shangó” morfisoitui Nigerian kielen laimentamisen jälkeen, kun se saavutti Etelä-Amerikkaan orjakaupan kautta. Tätä teoriaa rinnastetaan toinen teoria, joka uskoo, että “tango” on peräisin espanjankielisestä rummun sanasta “tambor”. se on myös yleinen “tango”. Teoreettisesti sanotaan, että sana “tango” on peräisin portugalinkielisestä sanasta “tanger”, joka tarkoittaa “soittamaan soittimia.” Toinen portugalilainen sana “tangomão” on mahdollinen sanan “tango” edeltäjä. Sana on verbin “tanger” yhdistelmä substantiivin “mão” kanssa, ja sen seurauksena verbi “toistaa soittimella kädet.”